2009年11月12日星期四

WHERE THE WILD THINGS ARE

將Maurice Sendak的經典兒童讀本『Where The Wild Things Are』拍成電影,Spike Jonze的這部新作極其令人期待,看過預告片,不錯不錯。

影片未來,電影原聲歌聲大碟已叫人興奮,由近年非常喜愛的組合Yeah Yeah Yeahs的主音Karen O.帶領小孩子們一起唱,平時癲癲喪喪的她唱兒歌,好嘢,推薦!

2 則留言:

關於ahko 說...

阿利生,咁啱最近又睇緊Maurice Sendak,因為大江健三郎都話俾佢啟發。仲有本《Outside over there》,個feel好鬼神奇!仲要係俾細路哥睇!
問你幾時有新野睇一定有我份,我真係好認真咁諗過點解香港無乜野睇,嚟嚟去去都…
睇住你上一個blog,止止咳…

說...

你怎麼能經過一片海,而忘記它的藍?.........................